Sol, llum i color a l’Institut Moisès Broggi

Biohabita! està liderant el procés de rehabilitació i condicionament dels tancaments i proteccions solars de la façana de l’institut Moisès Broggi.

L’objectiu és doble, per una banda millorar les condicions de confort lumínic, tèrmic i acústic de les aules i per l’altre transmetre un missatge de proactivitat i energia a través del color i el moviment de l’actuació en façana.

El Broggi és Centre Magnet amb una aliança amb el MACBA, fet que aboca a que l’art sigui un eix vertebrador de moltes de les iniciatives acadèmiques amb l’objectiu d’estimular la creativitat i la capacitat crítica tant de l’alumnat com del professorat. Que es noti!

LA NECESSITAT

  1. Benvinguda llum! Il·luminació i protecció solar: aprofitar la llum natural però protegir-se de l’enlluernament i l’assolellament excessiu a certes hores i èpoques de l’any.
  2. Quin fred! No et sento, què dius! Estanquitat a l’aire, a la temperatura i al so.
  3. Ventilació? Aquesta finestra no s’obre! Usabilitat i funcionalitat.

… i transmetre l’energia que bull dins de la comunitat del Broggi cap a la ciutat!

ELS COLORS

  1. Els veïns: Sant Pau i el Modernisme. El color com a element per fer volar la imaginació i crear vistes suggeridores. Aprenent de les tradicions… innovadores!
  2. El logotip. La combinació cridanera de colors ja és present al logotip del Broggi… Que ningú recorda qui la fet!

EL PROCÉS

En procés de disseny hi ha participat proactivament la comunitat de professors i alumnes de l’institut:

  1. Responent preguntes i fent suggeriments per detectar les necessitats que es tenien
  2. Dissenyant i configurant l’aspecte final del sistema de lamel·les

i Biohabita! preguntant socràticament i fent aparèixer el que el Broggi ja portava dins!

QUÈ S’ESTÀ FENT?

S’estan canviant les finestres originals per unes de noves amb millors prestacions tèrmiques, acústiques i d’estanquitat a l’aire i aigua, amb un disseny que facilita la ventilació natural i la col·locació de vegetació a l’interior.

S’estan ampliant les finestres a les aules que no tenen suficient il·luminació natural.

S’està col·locant un sistema de lamel·les mòbils de protecció i control solar… de colors!

 

Per saber-ne més:

El procés explicat pel Broggi

Us presentem el pla de millora de la façana de l’institut